Over mij

Door de jaren heen ben ik altijd bezig geweest met veranderen en continue verbeteren. In al die jaren heb ik een enorme honger ervaren naar kennis over innovatie, omgaan met complexiteit, organisatie en menselijk gedrag. De afgelopen 10 jaar heb ik in het Agile werken een fijne methode gevonden om teams en organisaties verder te helpen en heb ik hierin veel praktijkervaring opgedaan.

Op een authentieke, verbindende manier en vanuit een diep vertrouwen dat we als mensen binnen een organisaties enorm veel kunnen als we het doen vanuit samenwerking en verbinding met elkaar en met de juiste intentie.

Ik schreef daarnaast een aantal boeken over duurzaam ondernemen, innovatie en het omgaan met complexiteit, waarbij voor mij steeds het doel was de theorie en de praktijk bij elkaar te brengen. Ik hou van kennis, maar het is vooral interessant wat je er uiteindelijk mee doen. Onderwerpen en mensen bij elkaar brengen, helpt bij de grote uitdaging van duurzame transformatie waar we met zijn allen voor staan.

In de afgelopen 30 jaar heb ik een scala aan bedrijven en teams efficiënt en pragmatisch leren werken. Dit deed ik als programma directeur, manager, mentor, coach en door workshops en trainingen te verzorgen in o.a. :

  • Agile scrum
  • Design thinking
  • Continue verbeteren(lean; Agility & Stability)
  • Effectief innoveren
  • Organisatie ontwikkeling
  • Gedrag, cultuur en coachvaardigheden

Als professioneel coach faciliteer ik organisatieontwikkeling, onderzoek ik de toekomstbestendigheid van de organisatie en geef ik zetjes zodat er beweging komt bij teveel stilstand en help organisaties wendbaarder worden. Ik richt mij daarop op de vernieuwers in de organisatie en sta dicht bij hen in de praktijk, waarbij het altijd mijn doel is deze mensen en daarmee de organisatie beter te maken en mijzelf daarmee overbodig. Op dat moment zet ik een stap terug en blijf op de achtergrond betrokken en aanwezig voor nieuwe vraagstukken.

Als opgeleid mediator en veranderaar zie ik het bemiddelen en verbinden als een belangrijk deel van het veranderen.

 Als facilitator verbind ik de wereld van het Agile werken met Innovatie, het omgaan met complexiteit en duurzaamheid. De rode draad: toekomstbestendigheid. Hierbij gaat het nadrukkelijk om meer dan alleen financiële waarde creëren. Dit doe ik door bedrijven te begeleiden bij het op een efficiënte en pragmatische manier vraagstukken aan te pakken.  

 

Eerder gewerkt voor

Wat anderen over mij zeggen

Ik had je voorbereid op een lastige sessie en niets daarvan kwam uit. Je creëert een veilige setting, maar je bent niet bang om door te vragen. Waar nodig pak je de lead, waar mogelijk laat je weer los. Daarbij iedereen volledig in z’n waarde latend.

Nathan Yengej

Programma directeur ING

Jan is een goede coach. Hij kan met alle lagen binnen de organisatie meedenken en adviseren welke aanpak wel of niet werkt. Met zijn mensenkennis en expertise in het professionaliseren van organisaties slaagt hij er in meest complexe verandertrajecten te begeleiden. Jan is toegankelijk, discreet, behulpzaam en positief.

Irina van Dooren

Product Manager, Vecozo

Door middel van de juiste vragen en aanbevelingen heb je ons zeer effectief geholpen om te komen tot een concrete invulling van de workshop. Tijdens de workshop vond ik het knap dat je twee groepen met zulke tegenstrijdige belangen zo snel effectief hebt laten samenwerken.”

Joost van der Meer

Programmadirecteur Nederlandse gemeenten

Samen versnellen?

Ook efficiënt en effectief versnellen? Is Agile werken wellicht iets voor jou?

Neem contact met me op om te kijken hoe we dit samen kunnen doen.