Diensten

De organisatie wil of moet versnellen, maar weet niet goed hoe.

De organisatie wil wendbaarder en of innovatiever worden en vraagt zich af of Agile werken daarbij kan helpen?

Herkenbaar? Dan kan ik helpen.

Hoe ik werk

In elk verander- of innovatietraject betrek ik mens, proces en product. Zo komen we tot een transparante toekomstbestendige wendbare (Agile) strategie die ook echt gedragen wordt binnen de organisatie. 

Ik help je om grip en zicht te krijgen op het verander- of innovatietraject dat je voor ogen hebt en breng de benodigde kennis op gebied van succesvol innoveren en duurzaamheid aan boord waar deze ontbreekt. Agile werken is daarbij een goede manier voor complexe omgevingen en ook die expertise breng ik in. Daarna gaan we samen aan de slag met de ambitie of uitdaging die leeft binnen de organisatie.

Voorbeelden

Je wilt of moet wendbaarder worden als organisatie en denkt aan Agile werken?

Probleem: Je wilt (of moet) aan de slag met Agile werken voor het verkrijgen van meer snelheid en wendbaarheid. Je twijfelt of dat past en of de organisatie daar wel klaar voor is. Je wil graag iemand met ervaring die meekijkt en adviseert hoe dit het beste vorm te geven is.

Oplossing: Hulp van een specialist die dit speelveld inclusief de cultuurkant overziet en die je op weg kan helpen door te adviseren, samen de juiste stappen te definiëren, kennis, enthousiasme en betrokkenheid toe te voegen waar die ontbreekt en die kan faciliteren bij de uitvoering van deze transformatie. Ook blijft de coach/adviseur als het eenmaal lekker loopt op de achtergrond beschikbaar om bij nieuwe vragen mee te blijven denken.

Resultaat: De organisatie wordt in korte krachtige stappen klaargemaakt voor de benodigde Agile transformatie. De betrokkenheid van de medewerkers is omhoog gegaan en eventuele blokkades weggewerkt. Doelen worden makkelijker bereikt door continue de goede aandacht te houden op wat moet gebeuren. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en de trots van de organisatie en komt de organisatie stevig aan het roer te staan van zijn eigen wendbare toekomst.

Je wilt aan de slag met innovatie maar de organisatie lijkt er nog niet klaar voor

Probleem: Je wilt (of moet) aan de slag met innovatie, omdat dit achter blijft bij de concurrentie. Je wil graag iemand met ervaring die meekijkt en adviseert hoe dit het beste vorm te geven is. Liefst iemand met ook een Agile achtergrond.

Oplossing: Hulp van een specialist die dit speelveld inclusief de cultuurkant overziet en die je op weg kan helpen door te adviseren, samen de juiste stappen te definiëren, kennis, enthousiasme en betrokkenheid toe te voegen waar die ontbreekt en die kan faciliteren bij de uitvoering van deze transformatie. Ook blijft de coach/adviseur als het eenmaal lekker loopt op de achtergrond beschikbaar om bij nieuwe vragen mee te blijven denken.

Resultaat: De organisatie wordt in korte krachtige stappen klaargemaakt voor de benodigde stappen om innovatie op een hoog niveau te krijgen. De betrokkenheid van de medewerkers is omhoog gegaan en eventuele blokkades weggewerkt. Innovatie doelen worden makkelijker bereikt door continue de goede aandacht te houden op wat moet gebeuren. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en de trots van de organisatie en komt de organisatie stevig aan het roer te staan van zijn eigen wendbare toekomst.

Je wilt dat de beheerorganisatie professioneler aan de slag gaat met continue verbeteren omdat de vele incidenten de snelheid van veranderen vertraagd

Probleem: De organisatie wil versnellen, maar wordt opgehouden door de vele incidenten die optreden in het dagelijks beheer. Dit vertraagd de vernieuwing.

Oplossing: Er moet veel meer oog komen voor zowel agility als stability. Dit door in het beheer het continue verbeteren prioriteit te geven, te enthousiasmeren en prioriteit te geven. Als dat goed loopt zal de vernieuwing ook veel sneller gaan.

Resultaat: Als het continue verbeteren als een prioriteit en een dagelijkse routine is ingesleten zal de vernieuwing vele malen sneller gaan. Daarnaast wordt het werk aan de beheerkant leuker, omdat daar ook meer en meer tijd komt voor automatisering en vernieuwing, maar dan in het beheer. Dat is leuker dan dagelijks dezelfde brandjes blussen.

 

Eerder gewerkt voor

Wat anderen over mij zeggen

Ik had je voorbereid op een lastige sessie en niets daarvan kwam uit. Je creëert een veilige setting, maar je bent niet bang om door te vragen. Waar nodig pak je de lead, waar mogelijk laat je weer los. Daarbij iedereen volledig in z’n waarde latend.

Nathan Yengej

Programma directeur ING

Jan is een goede coach. Hij kan met alle lagen binnen de organisatie meedenken en adviseren welke aanpak wel of niet werkt. Met zijn mensenkennis en expertise in het professionaliseren van organisaties slaagt hij er in meest complexe verandertrajecten te begeleiden. Jan is toegankelijk, discreet, behulpzaam en positief.

Irina van Dooren

Product Manager, Vecozo

Door middel van de juiste vragen en aanbevelingen heb je ons zeer effectief geholpen om te komen tot een concrete invulling van de workshop. Tijdens de workshop vond ik het knap dat je twee groepen met zulke tegenstrijdige belangen zo snel effectief hebt laten samenwerken.”

Joost van der Meer

Programmadirecteur Nederlandse gemeenten

Samen versnellen?

Ook efficiënt en effectief versnellen? Is Agile werken wellicht iets voor jou?

Neem contact met me op om te kijken hoe we dit samen kunnen doen.